1996-ban az első KORG és egyben első szinpadképes hangszeremmel az X5D-vel lépett a hangszeres életem a kamasz korba. Megismerkedtem a PC-s zeneszerkesztéssel (akkor még Windows 3.1-en) és megkezdődött a MIDI-s kütyük gyűjtögetése, csereberéje, a keresgélés, a kísérletezés, ami a mai szinti-mániához vezető utat alapozta meg.

 

A Korg X5D már lehetővé tette, hogy a mélyebb hangszínszerkesztéssel, jobban hozzáigazítsam a hangkészleteimet a zenekar hangzásához és ez a szemlélet újabb nézőpontokat adott, amelyekkel egy szintetizátor tudására és lehetőségeire tekinthettem. 

Innen már csak egy ugrás volt a lejtő, ahonnan már nincs megállás hogy minél több eszközt és márkát ki akarjak próbálni, felhasználni az új hangzásokat és a zeneszerkesztésben is több fázist meglépjek a Win 3.1-es rendszertől a mai, VST korszakig.

Aki ismeri az érzést, az tudja mit jelent szinti-mániásnak lenni :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://synthimania.blog.hu/api/trackback/id/tr232882443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása