Utolsó kommentek:

Szia, ha még mindig szeretnél Artist, én pont eladom az enyémet... 3khuf, 3 éves. Ha érdekelj, írj: skylermax kukac me.com

Bejegyzés: AzArtis lesz egyszer még Kurzweilem
@Mészárosné Molnár Tímea: Köszi Timi! Ez a felvétel nekem teljesen kimaradt. Jó volt újra látni :)

Bejegyzés: Country Linedance és az Oklahoma zenekar
Jó cikk !
Hangzás tekintetében egyetértek: régi KORG motoros vagyok Trinity, RADIAS, TR61 és használok két régi Yamaha-t is, CS6x és egy PSR9000PRO-X-et: már ezeken a régi vasakon is feltűnt, hogy a szinti-padok, kombik a Korg fele húznak, az akusztikus hangminták pedig a nagy Yamaha-kban élethűbbek... az ősöreg PSR9000 erőssége szintén a vokoder és a külső vonal bemenet, jó hír, hogy ezeket a funkciókat a MOX is megtartotta !

A burkolat az tényleg retro Commodore64 minőség, de gondolom a jobb ár érdekében hozták ezt a kompromisszumot.

Bejegyzés: MOXtmár tetszik
@Kovácsnéni2:

Hát igen, köszönöm a helyreigazítást! Ezt a hozzászólást nemtudtam volna hova tenni.

Aki ismer engem, az tudja, hogy gyűlölöm a számítógépet, nincsen zeneszerkesztésre számítógépem, pláne nincsen bugyuta appos Tabletem a zenélésre…

1992-óta vasakkal készítem a zenéimet. Máig őrzöm az 1995-ös első hangmodulomat a WERSI M.A.X.-ot. 1996-ból az első szekvenszeremet a KORG SQ-8-at, sőt később amikor már sokkal komolyabb számítógépek voltak, még beszereztem egy KORG SQD-8 szekvenszert is, csak hogy az előző ne nagyon legyen egyedül :) 2006-ban látott a számítógépem először WIN XP-t és kipróbáltam a KORG Legacy Collection-t, amihez akkor megvettem a Hardware kontrollert is, de még ekkor is egy ROLAND MC50MkII-vel vettem fel a zenéimet, ahogy az is megvan ma is.

Tény hogy az évek során (20 év) nagyon sokmindent kipróbáltam… volt ami azért ment el, mert mellényúltam vele, volt amitől pedig vérző szívvel váltam meg, csakhogy legyen pénzem az újabb hangszerre… egyszóval egy természetes kíváncsiság és rotáció mindig volt nálam, de azt kijelenthetem, hogyha valahol megtiszteltek egy nyereménnyel, azt már csak a tisztelet miatt sem anyagi haszonszerzésre használtam fel.

Mindezek ellenére egyáltalán nem számolok azzal, hogy az én írásom lenne a nyertes alkotás… azt is megmondom hogy miért: Nem vittem az eseményre többszáz ezer forintos fényképezőgépet, nem csináltam fantörpikus részletfotókat, nem készítettem videót, vagy mini felvevővel hangfelvételeket…, csodálom ezeket az analóg szintiket, de nincsen elegendő tudásom, hogy részletes és hiteles beszámolót írjak róluk…, nem ismerem a hangszerek tulajdonosait, nem tudom hogyan kerültek oda..., a megjelent hírességekről sincsenek hiteles információim… így az én írásom csak egy helyzetjelentés a Szinti-mániás blogom számára és egy kis gesztus a szervezők felé.

Meggyőződésem, hogy a nyertes alkotás éppen készül valahol. Az egész Ménemszól-on MINDENKI nagyobb számítógépguru mint én, többen kameráztak is, így BÁRKI rittyenthet olyan video összefoglalót amit én úgysem tudnék… biztos vagyok benne, hogy a nyertes alkotás valami frankón összevágott video lesz, amihez még hangot is rögzíthettek és készíthetnek zenei aláfestésként olyan remixet, ami az esemény hangjaiból áll össze. No, ez nekem nem pálya. Ennyi.

Bejegyzés: Az első Szinti Klub
@Kovácsnéni2:
Visszaszívtam, összekevertem egy másik bloggal :D
Rutintalan vagyok.

Bejegyzés: Az első Szinti Klub
A blog eddigi cikkei nem azt sugalták, hogy nagyon rá lennél gerjedve a szintikre. (Tabletes, bugyuta appok istenítése megy leginkább.)
A nyeremény értéke motíválhat, így valószínűleg az ebay-en landol a Rocket, ha ez a cikk nyer :p

Bejegyzés: Az első Szinti Klub
@Kiwicake:

Kedves Zsolt!

Megtisztelsz a kérdéseddel!
Az említett Zoom és Tascam felvevőkkel nincs tapasztalatom, de érzésem szerint sokkal inkább fel vannak készítve a jó minőségű mikrofonos felvételre mint a KORG SOS.

De azért ennek a KORG masinának sem kell szégyenkeznie, bár nincsen összehasonlítási alapom, így véleményt nem tudok alkotni. A KORG-ot én főleg vonalból használom, ezért gondoltam most a kérdésed kapcsán kipróbálom, hogy mit tud a mikrofonja. Sajnos gitározni nem tudok és akusztikus gitárom sincsen, de azért akad itt egy elektromos gitár. A saját kezdetleges gitártudásommal készítettem pár felvételt az elektromos gitár akusztikus hangjával, ami azért nyilván halkabb és vékonyabb mint egy akusztikus gitár. A felvételeket mellékelem ZIP fájlban, így legjobb ha magad győződsz meg róla, hogy kielégíti-e az igényeidet. Rögzítettem nyers hangot is, meg effektezetteket is, hiszen a felvevő saját effektprocesszorát rákapcsolhatjuk a mikrofon bemenetre is... többek közt ez a lehetőség is szólhat a Korg masina mellett. Illetve a multisávos felvételre is hamar rá lehet kattanni, aztán már szinte el sem tudjuk nélküle képzelni. És hát szerintem az árkategória sem mellékes.

Megjegyzés: aki a témával kapcsolatban kíváncsi a felvételekre, jelezze bátran és szívesen rendelkezésre bocsátom.

Bejegyzés: KORG SOS - Tényleg zenei asszisztens
Kedves Csaba!
Jó minőségű mikrofonnal rendelkező digitális felvevőt keresek kevés pénzért (nagyon) amatőr akusztikus fingerstyle gitározás és éneklés (amerikai folk) felvételére, á la Zoom H2n, Tascam DR40. Találtam használtan egy ilyen Korg masinát, és azt szeretném kérdezni, hogy a beépített mikrofonja mennyire lenne alkalmas a fenti célra a fenti készülékekhez képest (ha ismered azokat, vagy a kategóriát, amelyben versenyeznek). Nekem nem line in jelek és a többszörös overdub lenne a lényeg, hanem az akusztikus gitár és az énekhang kondenzátor-mikrofonos, természetes hangzású rögzítése. Segítenél dönteni? Fogalmam sincs, kapok-e értesítést arról, ha itt válaszolsz, ezért kérlek, ha nem nagy fáradság, írj inkább a zskaldos kuhkattz dzsíméjl pont kom címre, légy szíves.
Előre is köszi:
Zsolt

Bejegyzés: KORG SOS - Tényleg zenei asszisztens
@MidiTom: Köszönöm, megtisztelsz! Én is látogatója vagyok a Te rendkívül olvasmányos blogodnak :-) Üdv!

Bejegyzés: Harddisc Recording folytatás
Jó ez a blog, örülök, hogy ráakadtam :)

Bejegyzés: Harddisc Recording folytatás